Zveme vás na kávu
a nezávaznou schůzku.
+420 774 407 772

S Tomášem Cinkem o COVID-19

covid-fitbrokers.jpg

S Tomášem Cinkem o COVID-19

Nouzový stav kvůli pandemii COVID-19 byl prodloužen až do konce dubna a ČR je tak už více než měsíc v nařízené celostátní karanténě. Vypadá to však, že se začíná blýskat na lepší časy, protože v úterý 14. dubna 2020 Vláda ČR představila harmonogram uvolnění podnikatelských a dalších činností. Díky tomu se postupně začnou ze spánku probouzet profese a činnosti, které jsou nyní pozastaveny. Zeptali jsme se Tomáše Cinka, jednatele společnosti, jak se nařízení proti šíření COVID-19 dotkla fungování společnosti FitBrokers.


Tomáši, máme za sebou měsíc v režimu nouzového stavu. I když zprostředkovatelská činnost nebyla vládou zakázána, k jejímu výkonu dochází většinou při osobní styku zástupce zprostředkovatele a klienta. Jak tato situace ovlivnila společnost FitBrokers?

Na naší činnosti se tato opatření projevila samozřejmě také. Poté, co začala platit závazná nařízení, vše jsme jim přizpůsobili. Naše vázané zástupce jsme informovali o tom, jak si práci v této době usnadnit a chránit tak sebe i své okolí. Znovu jsme připomněli, že se spousta věcí dá řešit bez osobního kontaktu s klienty. Stejně tak pružně reagovali i obchodní partneři (banky apod.), když upravili maximum možného do online podoby. Například akceptace dokumentů v naskenované podobě a jiné.

Očekáváme pokles produkce, ale to půjde napříč celým trhem. Lidé jsou opatrní a nařízená opatření mají bohužel finanční dopad na mnoho lidí. Věříme však, že situace nebude tak kritická, jak někteří předpovídají. Vnímáme i partnery, kterým naopak práce přibyla, protože někteří klienti si na řešení svých potřeb našli čas.

Jak v době karantény funguje centrála?

Naše centrála je hodně flexibilní a proto jsme se všichni přesunuli na home-office, aniž by to ovlivnilo dosavadní činnosti našich vázaných zástupců. Pokud potřebují na centrálu doručit nějaké dokumenty, mohou je nechat ve schránce, kterou pravidelně vybíráme. Tímto všem zaměstnancům centrály děkuji!

Vzhledem k situaci, kdy se velmi rychle mění podmínky u obchodních partnerů, jsme se pro usnadnění práce našich vázaných zástupců rozhodli přesunout produktová školení z offline světa do online podoby ve formě webinářů, kterých pořádáme i několik za týden. Samozřejmostí i nadále zůstávají naše pravidelné newslettery s novinkami.

Zmiňuješ přechod produktových školení do online podoby. Jak to ale bude s konferencemi HYPODEN, které byly v plánu na přelomu května a června?

Doufali jsme, že HYPODNY bude možné uspořádat, ale vzhledem k situaci nám již v březnu bylo jasné, že to nebude možné. Tyto akce však nerušíme, ale pouze je přesuneme na podzim! Mimo užitečných informací je tu totiž prostor pro osobní setkání vázaných zástupců mezi sebou, ale i se zástupci obchodních partnerů. Dochází tak k navazování obchodních vztahů a předávání zkušeností a byla by škoda o tyto akce přijít úplně.

Od tohoto  týdne začíná postupné uvolňování opatření v několika vlnách. Jaký je tvůj pohled na tento plán?

Jsem rád, že u nás nedošlo k tak kritické situaci jako v jiných zemích, například v USA. Věřím, že virologové vychází z jasně daných informací a postupné rozvolňování nepřinese druhou vlnu nákazy, ale naopak postupný náběh ekonomiky do přibližného stavu jako před pandemií.

Když opustíme fungování FitBrokers v nouzovém stavu, jak se změnil pracovní režim přímo u Tebe?

Já jsem zvyklý pracovat některé dny v režimu home-office, není to pro mě tedy nic nového. Naopak bych řekl, že pracuji o to více. Chybí mi však osobní kontakt, který teď nahrazují online meetingy. Nicméně musím říct, že i když stávající situace není příliš veselá, má i svá pozitiva. Banky a ostatní subjekty na trhu rychleji převedly některé procesy do online podoby a díky tomu se celý proces usnadní.

Tome, děkuji za rozhovor.



Hledáte vhodného partnera pro své podnikání ve financích?
Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám pomůžeme.


Další články:
ČNB UVOLŇUJE LIMITY PRO ZÍSKÁNÍ HYPOTÉKY
KORONAVIRUS A ODKLAD SPLÁTEK HYPOTÉKY
REGULACE PŘITVRZUJE. NAHRÁVÁNÍ TELEFONŮ BYLO SCHVÁLENO!
BROKERPOOL ČI MLM. TO JE OČ TU BĚŽÍ?
© 2021 FitBrokers - Servis, který si zamilujete
Designed by webiz