Zveme vás na kávu
a nezávaznou schůzku.
+420 774 407 772

Podzimní úročení stavebních spořitelen

úročení-stavební-spořitelny-fitbrokers.jpg

Podzimní úročení stavebních spořitelen

Publikováno: 30. 9. 2020

Jednotlivé parametry produktů se někdy liší více a někdy méně. U stavebního spoření budete mít od října ale jasno. Výše úročení bude u všech stavebních spořitelen 1 % p. a.. Můžete se ale dostat na lepší podmínky díky akcím.

Stavební spoření je stále jednou z nejčastějších variant, kterou lidé v ČR volí při potřebě zhodnocení svých finančních prostředků. Je v něm, i přes postupné osekávání výhodnosti v podobě nižší státní podpory, cítit důvěra klientů. Ti tuto formu spoření volí i před konzervativnější formou spoření, kterou může být spořicí účet v bance.

Sjednocení nabídek úročení od 1. října 2020

Na trhu v současné době funguje pět stavebních spořitelen, z čehož tři už nyní své spoření nabízí s úrokem 1 % p. a.. Jsou to Stavební spořitelna České spořitelny, Modrá pyramida a Moneta stavební spořitelna (dříve Wüstenrot). Raiffeisen stavební spořitelna a Českomoravská stavební spořitelna byly doteď na 1,2 % p. a.. Od 1. října 2020 se však nabídka sjednotí .

Akce může pomoci

Stavební spořitelny nabízí různá zvýhodnění a akce. Čili i po sjednocení nabídky se můžete dostat v některých případech na vyšší úrokovou sazbu zhodnocení vašich vkladů. Tyto akce se buď budou vztahovat na všechny typy smluv, nebo třeba na určitá věková pásma klientů a výše vkladů. S nadcházejícím závěrem roku se tyto akce dají očekávat a můžete tak díky vhodnému výběru získat lepší podmínky.

Pozor na poplatky

I kdyby akce na výši úročení nebyly, tak stejně se může nabídka stavebních spořitelen lišit. A to díky poplatkům. Běžně jsou u smluv o stavebním spoření poplatky dva. Za uzavření smlouvy ve výši 1 % z cílové částky a poplatek za vedení účtu. Tento poplatek si některé stavební spořitelny účtují jednou ročně, nebo měsíčně. I tady se setkáte se zvýhodněním či zrušením poplatků. Pokud tedy chcete “vychytat“ nejlepší podmínky, je dobré si udělat průzkum trhu.


Potřebujete pomoci s výběrem stavební spořitelny?
Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám pomůžeme.


Další články:
KOLIK STOJÍ PŘEDČASNÉ SPLACENÍ HYPOTÉKY?
CO JE PRO ČECHY DŮLEŽITÉ PŘI VÝBĚRU PŮJČKY?
SCHVÁLENO - DAŇ Z NABYTÍ NEMOVITOSTI UŽ PLATIT NEMUSÍTE
JAKÝ BUDE VÝVOJ HYPOTEČNÍHO TRHU?
© 2021 FitBrokers - Servis, který si zamilujete
Designed by webiz