Zveme vás na kávu
a nezávaznou schůzku.
+420 774 407 772

Jaké zvolit pojištění pro automobil?

povinné-ručení-fitbrokers.jpg

Jaké zvolit pojištění pro automobil?

Povinné ručení neboli pojištění, které kryje škody způsobené vaším vozidlem na jiném autě či majetku, je ze zákona povinné. Pakliže chcete být pojištěni i pro případ, že nehodu zaviníte vy sami, je potřeba sjednat  havarijní pojištění. Jaké další výhody má pojištění auta?


Jezděte bez nehod a ušetřete díky bonusům

Při sjednání povinného ručení můžete využít online služeb. Řada pojišťoven nabízí slevu při sjednání pojištění online. Jiné pojišťovny nabízí asistenční služby zdarma za sjednání povinného ručení u nich.

Samotná výše povinného ručení se stanovuje na základě kategorie, do které vozidlo spadá, na objemu motoru, nebo výkonu motoru a dále také na výši limitu pojistného plnění. Cenu může ovlivnit i věk majitele vozidla, datum výroby automobilu, ale také rozsah asistenčních služeb.

Jestliže vlastníte řidičské oprávnění již delší dobu a jezdíte bez nehod, pojišťovna vás ohodnotí body, díky kterým pro vás může nastavit výhodnější cenu za povinné ručení. Cena se proto vždy odvíjí od konkrétních parametrů a je vám ušita na míru.


Když už nehoda, jedině s havarijním pojištěním

Zatímco povinné ručení je povinné, havarijní pojištění je dobrovolné. Vyplatí se zejména u novějších vozidel, protože se vztahuje na vlastní automobil. Budete chránění pro případ, že dojde k nehodě vlastním zaviněním, odcizení vozidla, živelné události apod.

Výše havarijního pojištění se stanoví na základě ceny vozidla, která je zároveň pojistnou částkou. Z toho vyplývá, že vám pojišťovna v případě škodné události vyplatí aktuální tržní cenu automobilu, která se zpravidla po čtyřech letech sníží o 40-60%.

Upozorňujeme, že po této době by se měla snížit i pojistná částka a tím pádem i cena pojistného za havarijní pojištění. Avšak k tomu bude potřeba upravit smlouvu, což by si měl pojištěný pohlídat sám.

Havarijní pojištění je určeno nejen pro nová vozidla, ale i pro ta starší.


Jezdíte na dovolenou do zahraničí vlastním automobilem? Sjednejte si asistenční služby

Pravděpodobně nikdo nestojí o to, aby v době dovolené musel zdlouhavě řešit odtah a opravu auta v neznámé destinaci či hledání náhradního ubytování. Při sjednání asistenčních služeb, můžete těchto možností využít. Záleží na vás, jaký balíček asistenčních služeb si zvolíte.

Jak již bylo napsáno v úvodu článku, některé pojišťovny nabízí asistenční služby společně s povinným ručením (vždy si ověřte, co služba zahrnuje). Asistenční služby si však můžete sjednat i dodatečně a pouze pro konkrétní cestu. Cena se pohybuje od desítek korun za den a vám ušetří spoustu peněz v případě, že dojde k nehodě nebo jiné nenadálé situaci.



Další články:
JAK JSOU NA TOM ČEŠI PŘI KOUPI AUTMOBILU?
NEPODCEŇUJTE POJIŠTĚNÍ JÍZDNÍHO KOLA
DISTRIBUCE POJIŠTĚNÍ A ZMĚNY PRO ROK 2018
ZÍSKAT HYPOTÉKU UŽ NEBUDE TAK SNADNÉ
© 2021 FitBrokers - Servis, který si zamilujete
Designed by webiz