Zveme vás na kávu
a nezávaznou schůzku.
+420 774 407 772

Jak jsou na tom Češi při koupi automobilu?

leasing-fitbrokers.jpg

Jak jsou na tom Češi při koupi automobilu?

Z průzkumů vyplývá, že Češi stále ještě upřednostňují koupi ojetých vozů. I přesto, že se dá nové auto pořídit za nízkou cenu, dávají lidé přednost starším vozům, často i 15 let starým. Naopak nová auta nejčastěji nakupují firmy.

Koupě svépomocí, přes autobazar nebo s autoprodejcem?

Zatímco 8% Čechů koupí auto v zahraničí a nechá si ho dovézt, 15% Čechů využilo reference a auto koupilo přes známé.

Lidé, kteří si nemohou dovolit koupi vozu od oficiálního prodejce vozů, zavítají do autobazaru. Je jich celkem 28%. 32% Čechů se při koupi vozu spíše obrátí na autorizované prodejce vozů.

Nové, nebo ojeté auto?

Největší podíl na trhu s novými auty má Praha. 38% všech prodaných nových aut se zobchoduje právě zde. Ve většině případů se jedná o firemní vozy.

Naopak nejvíce starých aut je k nalezení na Vysočině. Prakticky jedna třetina z nich byla vyrobena před rokem 1999.

Dalo by se říct, že starší lidé dávají přednost bezpečnosti. Lidé ve věku od 45 do 59 let totiž preferují auta vyrobená v letech 2005-2009, kdežto mladší volí raději automobily vyrobené v letech 2000-2004.

Pozitivní na tom je, že si ve většině případů lidé nemusí na koupi vozu půjčovat. Skoro ¾ nákupů automobilů jsou financovány vlastními zdroji, zbytek vozidel je financován za pomocí neúčelových úvěrů či leasingu.

Luxusní auto, nebo klasika?

Z průzkumů plyne, že by většina Čechů koupila automobil značky Škoda. Ať se to může zdát jakkoliv udivující, je to tak. Důvodů může být několik. Tato auta jsou v porovnání se značkami typu Mercedes, BMW atd. výrazně levnější. Tedy nejen vstupní náklady jsou nižší, ale i následná údržba. Pro mluví i fakt, že v případě autonehody je průměrná cena opravy běžného auta kolem 49 000 Kč. U luxusních vozů je cena výrazně vyšší.

Chcete si pořídit automobil ale nevíte zda za hotové či úvěr? Spojte se s našimi odborníky, kteří s Vámi tuto investici proberou.



Další články:
NEPODCEŇUJTE POJIŠTĚNÍ JÍZDNÍHO KOLA
DISTRIBUCE POJIŠTĚNÍ A ZMĚNY PRO ROK 2018
ZÍSKAT HYPOTÉKU UŽ NEBUDE TAK SNADNÉ
STÁTNÍ PŮJČKA? KDO JÍ MÁ NA DOSAH?



© 2021 FitBrokers - Servis, který si zamilujete
Designed by webiz