Zveme vás na kávu
a nezávaznou schůzku.
+420 774 407 772

Nepodceňujte pojištění jízdního kola

pojištění-fitbrokers.jpg

Nepodceňujte pojištění jízdního kola

V dnešní době nestačí obyčejný zámek. Zloději jsou opravdu vynalézaví a ukradnou téměř cokoliv a kdekoliv. Proto si své kolo pojistěte. Sice vás to neušetří starostí, ale rozhodně vám to pokryje náklady, které jste do bicyklu investovali.

Pojištění kola v rámci pojištění domácnosti

Máte-li sjednáno klasické pojištění domácnosti, může se pojištění vztahovat i na jízdní kolo, pokud ho máte doma. Kolo tak bude pojištěné proti požáru, živelným pohromám, ale také proti vodě z prasklého vodovodního potrubí.

Jestliže kolo necháváte ve sklepě, platí to samé co pro pojištění domácnosti. Jen je potřeba počítat s tím, že v případě sklepní kóje je plnění procento z pojistné částky hodnoty domácnosti. Tedy pokud je domácnost pojištěna na 200 000 Kč, limit je 10 %, pak v případě vykradení sklepní kóje lze očekávat maximálně 20 000 Kč.

Záleží i na tom, jak je zabezpečený vstup do sklepa. V pojistných podmínkách se dočtete, jaká další bezpečnostní opatření jsou potřeba. Může se totiž stát, že bez opatření, která jsou v podmínkách, se vaše plnění výrazně sníží, v tom horším případě nedostanete nic.

Pokud necháváte kolo před obchodem, tak i zde je možné uplatnit pojistku věcí z domácnosti. Nezapomeňte na dostatečné zabezpečení a záznam od Policie ČR v případě krádeže kola.  

Pojištění kola v rámci povinného ručení nebo havarijního pojištění

Necháváte kolo v autě? I zde je možné krytí z pojistky domácnosti. Avšak s větším pojistným rozsahem, jehož obsahem je i krádež věcí z auta. Ohlídejte si, aby bylo formulováno, že pojištění kryje konkrétně i kolo. Mnohdy se jedná pouze o věci osobní potřeby.

Důležité je také to, kde v autě kolo necháváte. Jestli v kufru, či na nosiči. Můžete si sjednat připojištění zavazadel u havarijního pojištění či povinného ručení. Výhoda je v tom, že je kolo pojištěné i pro případ poničení v důsledku autonehody a limit může být vyšší než u pojištění věcí v domácnosti. Opět platí, že kolo musí být zabezpečené.

Cestujete-li s kolem do zahraničí, musí mít pojistka konkrétní územní platnost.

Samostatné pojištění kola a odpovědnost za škodu

Pojištění kola si můžete ve většině případů sjednat přímo u obchodníka, kde kolo kupujete, popřípadě v pojišťovně. Výhodou je, že pojistná částka může být ve výši reálné hodnoty kola.

Také v tomto případě si pečlivě přečtěte pojistné podmínky, kde se dozvíte, jaká jsou rizika.

Jestliže je kolo vaší vášní, myslete v neposlední řadě i na pojištění odpovědnosti pro situace, kdy někomu způsobíte zranění nebo hmotnou škodu. Následky léčení či ušlý zisk, pokud zraněný není schopný pracovat, může vymáhat na vás.



Další články:
DISTRIBUCE POJIŠTĚNÍ A ZMĚNY PRO ROK 2018
ZÍSKAT HYPOTÉKU UŽ NEBUDE TAK SNADNÉ
STÁTNÍ PŮJČKA? KDO JÍ MÁ NA DOSAH?
POJIŠTĚNÍ EXTRÉMNÍCH SPORTŮ NA DOVOLENÉ
© 2021 FitBrokers - Servis, který si zamilujete
Designed by webiz