Zveme vás na kávu
a nezávaznou schůzku.
+420 774 407 772

I když jsou Češi obezřetnější, přesto se zhruba polovina národa zadlužuje

nejvýhodnější-hypotéka-fitbrokers.jpg

I když jsou Češi obezřetnější, přesto se zhruba polovina národa zadlužuje

I přesto, že jsou podmínky pro čerpání hypotečních úvěrů oproti loňskému roku přísnější, využít úvěr má v plánu nemalé procento obyvatel. Úvěry na bydlení a jeho vybavení nebo vylepšení jsou spolu s úvěry na auto nejvyhledávanější a využít je má v plánu zhruba polovina lidí.

S větší nabídkou stoupá poptávka

Investování do nemovitostí se drží na předních příčkách pomyslné stupnice oblíbenosti již řadu let. Nejčastěji lidé investují do vlastního bydlení, ale velkému zájmu se těší i investice do nemovitostí z důvodu následného pronájmu.
Jedním z důvodů může být vysoká konkurence poskytovatelů úvěrů, díky čemuž se dají získat i v tomto období výhodné podmínky pro čerpání úvěrů.

U mladých převládá zájem o úvěry na auta

Doba se změnila, rodiny se zakládají v pozdějším věku. To má vliv na preference u mladší generace. Spíše než vlastní bydlení si mladí lidé do 26 let pořizují automobily. Ne každý na ně má, proto se zvýšil zájem o poskytování úvěrů na pořízení auta.

Zodpovědná je většina národa, přesto se najdou výjimky

Podle průzkumů je většina Čechů oproti uplynulým rokům opatrnější při zadlužování se, přesto však existují výjimky, které lepí půjčku pomocí jiné půjčky. Téměř 9% obyvatel přiznalo, že by si neváhali vzít jiný úvěr, aby splatili původní půjčku. Většinou se jedná o dlužníky, kteří mají s půjčováním bohaté zkušenosti.

Co dělat, když jsou měsíční náklady na splátky neúnosné?

Z průzkumů dále vyplývá, že lidé více uvažují nad svou finanční situací a při nemožnosti splácet své závazky by tři lidé z deseti dali přednost možnému odkladu splátek, zatímco jedna čtvrtina dotazovaných obyvatel by se spíše přiklonila k možnosti konsolidace úvěrů. Tímto krokem se dá docílit snížení měsíčních splátek a ke snížení měsíčního rozpočtu. Neúnosnou finanční situaci se vyplatí řešit včas. Většina poskytovatelů úvěrů je otevřená situaci s klientem řešit. V opačném případě hrozí exekuce.
Nejvíce relevantní informace vám poskytnou odborníci v oblasti financí.


Mohlo by vás zajímat:

Bude zájem o úvěry a smlouvy u stavebního spoření dále narůstat?
Jaký je rozdíl mezi bytem v osobním vlastnictví a družstevním bytem?
Máme pro vás 6 tipů, jak získat větší finanční svobodu
Jak napomáhá současný stav trhu dlouhodobým fixacím u hypoték?



© 2021 FitBrokers - Servis, který si zamilujete
Designed by webiz