Zveme vás na kávu
a nezávaznou schůzku.
+420 774 407 772

Máme pro vás 6 tipů, jak získat větší finanční svobodu

hypoteční-makléř-fitbrokers.jpg

Máme pro vás 6 tipů, jak získat větší finanční svobodu

Také vás přestalo bavit řešit každý měsíc, že jsou vaše náklady (v tom lepším případě) na stejné úrovni jako vaše příjmy? Nedokážete hospodařit s financemi a stěží vycházíte? Díky těmto 6 tipům může být vaše finanční situace stabilnější.

Stůjte si za svým

Ujasněte si předem, co jdete koupit, jaké parametry má daná věc mít a jaký finanční obnos jste ochotni za ní zaplatit. Jedině tak odejdete z obchodu s tím, pro co jste přišli. V opačném případě se může stát, že vám bude nabízeno zboží vyšší kvality. Počítejte s tím, že takové zboží je podstatně dražší.
Náš 1. tip zní - buďte připravení a mějte předem daný plán, co jdete koupit a za kolik.

Mějte vše pod kontrolou

Slevové portály, ale už i řada obchodníků své akční nabídky omezuje časem platnosti, což na spotřebitele velice dobře funguje. Ti mají pocit, že by mohli o něco přijít a mnohdy nakupují pod tlakem, na což prodejci spoléhají. Rozhodnutí pod tlakem nebývají většinou správná.
Náš 2. tip zní - nenechte se do ničeho nutit, nakupujte s čistou hlavou a s rozmyslem, co jdete koupit.

Ne každá sleva je doopravdy sleva

Nakupování ve slevách se stalo fenoménem posledních let. Řada lidí už pomalu nekoupí jiné zboží než to ve slevě. Pravda ale je, že ve většině případů je to pouze reklamní tahák prodejců, jak vylákat z lidí více peněz. No řekněte, kdo by odolal, když vidí na visačce značkového oblečení 50% slevu? Koupíte jen jeden kus oblečení za tak “výhodnou” cenu? Zůstanete jen u koupě jednoho výrobku, když jste ušetřili?  
Faktem je, že ve většině případů žádné slevy neexistují. Často se jedná o klamavé manévry prodejců, jak přilákat zákazníky. Realita je taková, že koupíte spoustu nepotřebných věcí a utratíte mnohem více peněz, než jste původně zamýšleli.
Náš 3. tip tak zní - kupujte pouze věci, které potřebujete.

S platební kartou roste chuť

Jestliže jste zvyklí všude platit kartou, změňte svůj návyk a plaťte hotově. Vyberte si konkrétní částku, kterou budete na nákup potřebovat. Jedině tak docílíte toho, že neutratíte víc peněz. Některé podniky meziročně vykazují až o 30% větší nárůst tržeb díky bezhotovostním platbám.
Náš 4. tip zní - plaťte hotově, protože díky hotovosti budete mít lepší přehled o financích.  

Zdroj financí nehraje roli

Ať už jste dostali bonus v práci nebo jste zdědili určitý obnos peněz, mají stále stejnou hodnotu. Je prokázáno, že lidé mají tendenci s neočekávanými příjmy nakládat méně hospodárně, ba přímo rozhazovačně. Nezáleží na tom, kde jsme k penězům přišli, protože každá koruna má stejnou hodnotu.  
Náš 5. tip zní - neutrácejte jen proto, že jste získali neočekávané peníze.

Přesuňte peníze hned poté, co vám přijdou na účet

Zařiďte si druhý účet v bance, na který si nechte posílat část výplaty v den, ve který vám přijde na účet. Díky tomu nejen, že peníze neutratíte, ale většina lidí si díky tomu dokáže vytvořit finanční rezervy.
Náš 6. tip zní - posílejte si část výplaty na jiný účet.

Pokud vám těchto 6 tipů nepomohlo, spojte se přímo s odborníky, kteří vám v oblasti financí poradí.

Mohlo by vás zajímat:

Jak napomáhá současný stav trhu dlouhodobým fixacím u hypoték?
Právo na výmaz aneb Jak může GDPR ohrozit finanční poradce?
Hypotékám se sazbami pod 2% pravděpodobně odzvonilo
Jaké vás čekají výdaje při čerpání hypotéky?

© 2021 FitBrokers - Servis, který si zamilujete
Designed by webiz