Zveme vás na kávu
a nezávaznou schůzku.
+420 774 407 772

Na co si dát pozor při koupi bytu v novostavbě?

Koupě-bytu-v-novostavbě-fitbrokers.jpg

Na co si dát pozor při koupi bytu v novostavbě?

Řada bytů se nakupuje ještě ve fázi, než jsou vůbec realizovány, což s sebou nese i jistá rizika. Jak se při pořizování bytu v novostavbě nespálit? 

Developer nebo ne a jak poznat seriozní firmu?

Obecně se doporučuje spíše využít služeb developera namísto toho, abyste se uchýlili pod křídla realitní kanceláře. Máte šanci, že stavitel svou nemovitost lépe zná, přesněji zodpoví vaše otázky a bude se vám více věnovat.
Abyste ale dostali dostatečně fundované odpovědi, k tomu samozřejmě za sebou konkrétní developer musí mít určité přiměřené zkušenosti. Zajímat vás proto v první řadě musejí reference na něj. Prohlédněte si seznam realizovaných zakázek a shánějte zkušenosti jiných kupujících. A to jak ty osobní, tak se porozhlédněte na internetu. Od věci není vyrazit ani na osobní obhlídku už realizovaných projektů.
A samozřejmě nahlédněte i do veřejných rejstříků, abyste si byli jisti, s jakou firmou vlastně máte tu čest. Ohlídejte si majetkovou strukturu společnosti. Vyděsit by vás ale nemělo, že každý projekt je veden jinou firmou. To se dělá cíleně z důvodu rozložení rizik. Podobně by na projekt měl být navázán svébytný účet.

Co si pohlídat při koupi

Jakmile si budete vybranou společností jisti, nezapomeňte si pohlídat systém splátek. Nutnost splácet ještě během stavby obvykle znamená výdaje navíc. Většina lidí totiž už v této fázi začíná čerpat hypotéku, protože jinou možnost financování nemá.
Pečlivě si koupi bytu rozmyslete. Máte právo žádat úpravy dispozice. Samozřejmě si je ale zaplatíte. Pokud však nákup nerealizujete, už se vám tyto prostředky nevrátí. Pamatujte si také, že je-li v systému financování zapojena mimo stavební firmy a developera banka, obvykle má nakupující záruku, že nenastanou výraznější potíže. Banky jsou povětšinou dostatečně stabilní, kdežto stavební firma se může dostat do finančních problémů.
Jako všude jinde, platí i tady: Důkladně čtěte. Smlouvu bez její perfektní znalosti určitě nepodepisujte. Zaměřte se hlavně na termíny a na případné sankce, které by z jejich porušení vždy měly vyplynout.

S vyřízením hypotečního úvěru vám pomohou specialisté na hypotéky.

Podobné články:

Ceny hypoték stoupají, zájem o ně vytrvale klesá
Fixace hypotéky
Vyplatí se brát si hypotéku s partnerem?
Rok 2018 přináší dražší nájmy i hypotéky


© 2021 FitBrokers - Servis, který si zamilujete
Designed by webiz