Zveme vás na kávu
a nezávaznou schůzku.
+420 774 407 772

Jak poznat dobrého hypotečního makléře?

hypoteční-makléři-fitbrokers.jpg

Jak poznat dobrého hypotečního makléře?

Kvalitního hypotečního makléře jsou jeho klienti málem ochotni vyvážit příslovečným zlatem. Jak takového člověka poznat a jak se jím případně stát?

Makléř nebo poradce a proč 

Hypotéka je závazkem, který si na sebe klienti berou i na několik desítek let. Z rodinného rozpočtu ukrojí mnoho set tisíc. S dobrým hypotečním makléřem ovšem neplatíte více, než budete muset. A pozor, hypoteční makléř určitě není finanční poradce. Jaký je rozdíl mezi těmito dvěma profesemi a jak by měl vypadat skutečný profesionál v oboru?
Hypoteční makléř se věnuje výhradně svému odvětví, to znamená právě hypotékám. Finanční poradce se zaobírá financemi v širším spektru a jeho znalosti jsou více obecné. Poradí vám například s pojištěním. Úkolem hypotečního makléře naproti tomu je vybrat takovou hypotéku, která je pro daného zájemce nejlepší. Pro některého žadatele je ideální nízká úroková sazba, jiný potřebuje mít možnost hypotéku předčasně splatit. Potřeby se rozcházejí. 

Jak poznat dobrého makléře 

Skutečně tady přitom platí, že nejlepší finanční produkt se hledá pro zájemce. Úkolem makléře totiž primárně není zinkasovat tučnou provizi a ztratit se klientovi z očí. Profesionál se svým klientům věnuje. Vzhledem k tomu, že se jedná o práci s lidmi, nutným předpokladem je komunikativnost a aktivita. Současně ale není vhodné vyvíjet tlak a nutit kohokoli k rychlému a nepromyšlenému rozhodování.
V přístupu makléře by se měla promítat vstřícnost a ochota. Na klienta je nutné si vyhradit dostatek času, nikam nespěchat a trpělivě odpovídat na veškeré jeho otázky. Buďte připraveni na to, že pokud si zvolíte tuto profesionální dráhu, vaším heslem by mělo být ono pověstné „vždy připraven“. Naučte se pohotově reagovat na e-maily i telefonáty.
Jako v mnoha dalších odvětvích i tady platí, že zkušenost dělá mistra. Tím nejlepším hypotečním makléřem se nenarodíte, ale stanete se jím s mnoha lety zkušeností.

Předešlý článek:

Spolupráce makléře a finančního poradce

© 2021 FitBrokers - Servis, který si zamilujete
Designed by webiz