Zveme vás na kávu
a nezávaznou schůzku.
+420 774 407 772

Spolupráce makléře a finančního poradce

finanční-poradci-fitbrokers.jpg

Spolupráce makléře a finančního poradce

Řada lidí se ve snaze ušetřit si starosti s nákupem nemovitosti obrací na realitního makléře. Vlastní bydlení je pro ně zcela zásadní investicí vzhledem k finanční náročnosti. Proč se vyplatí obrátit se na realitního makléře a jakou roli hraje ve scénáři finanční poradce? 

Jak pracuje realitní makléř?

Realitní makléř dokáže vytipovat nejvhodnější nemovitost a zajistit praktickou realizaci převodu vlastnických práv. Pro kupujícího se stává jakýmsi průvodcem. Současně funguje jako prostředník mezi nakupujícím a prodávajícím, jejichž zájmy jsou většinou ryze opačné. Jeden touží draze prodat, druhý levně koupit. Realitní makléř se pokouší najít v této situaci oboustranně přijatelný kompromis.
K úspěšnému uzavření obchodu, které je makléřovým cílem, reálně dojde pouze v menším procentu případů. Tomu však předchází obhlídka několika nemovitostí a jednání s řadou lidí na obou stranách. S myšlenkou obchodu a prodeje přitom na počátku vstoupili do jednání všichni zúčastnění. A dříve či později se vhodná nabídka objeví s vysokou pravděpodobností i pro ně.

Co může přinést finanční poradce?

Vzhledem k tomu, že při koupi vlastního bydlení je dnes řada lidí postavena před nutnost řešit jeho financování hypotékou z důvodu absence vlastních finančních zdrojů, má v této fázi smysl využít finanční poradenství. Jen asi 40 % Čechů má v okamžiku, kdy kupuje nemovitost, možnost se spoléhat výlučně na své vlastní úspory.
Dá se tak říci, že mezi finančními poradci a realitními makléři začíná docházet k obousměrně výhodné symbióze. Makléř dokáže oslovit řadu potenciálních kupců. A nemálo z nich může využít služby finančního poradenství. Ať již při sjednávání hypotéky, při vhodnějším nastavování hypotéky stávající anebo v okamžiku, kdy je potřeba s hypotékou začít kalkulovat v rodinném rozpočtu, který jí bývá významným způsobem zatížen. Zároveň se tak prostřednictvím hypotečních úvěrů finanční poradce dostává i ke klientele, která uvažuje v rámci vyšších částek.


Předešlé články:

Co nabízí hypoteční makléř
Jaké změny v profesi hypotečního makléře přináší novela zákona
© 2021 FitBrokers - Servis, který si zamilujete
Designed by webiz