Zveme vás na kávu
a nezávaznou schůzku.
+420 774 407 772

Co nabízí hypoteční makléř?

hypoteční-makléř-fitbrokers.jpg

Co nabízí hypoteční makléř?

Ještě než začne zájemce o nákup nemovitosti řešit, jakou konkrétní hypotéku si vzít, stojí před jinou zásadní volbou. Zavítat do banky nebo k hypotečnímu makléři či poradci?

Jak pracuje hypoteční makléř

První hypoteční makléři (brokeři) se u nás začali objevovat teprve zhruba kolem roku 2001. Většinu zájemců o úvěr zavede do kanceláře makléře poměrně prostý fakt. Jsou schopni oproti bance zajistit výhodnější podmínky. Ať se to týká levnějšího odhadu nemovitosti nebo nižší úrokové sazby.
V praxi se ovšem situace poněkud zkomplikovala tím, že všem těmto obchodníkům se samozřejmě dál jedná o vlastní výdělek, respektive o provizi. Tu vyplácí makléři právě banka za každý úspěšně dojednaný úvěr. Přičemž výše provizí by měla být víceméně shodná, proto by toto nemělo být rozhodující kritérium, které motivuje doporučovat konkrétní bankovní instituci.
Je logické, že přibude-li v řetězci další článek, nutné je, aby se zvýšila konečná suma pro klienta. Řešení se tak nabídlo poměrně prosté. V zájmu klienta musí z vlastní provize hypoteční makléř zkrátka slevit, aby se dostal na konkurenceschopnou úrokovou sazbu.

K makléři nebo do banky?

Máme-li tak před sebou finanční produkt se srovnatelnými podmínkami, pro makléře jednoznačně hovoří především kompletní servis. Hypoteční makléř vám pomůže s nezbytnou administrativou, přehledně srovná veškeré dostupné nabídky, vybere s vámi tu nejvhodnější. A případně vysvětlí všechno, čemu nebudete rozumět. Čas by si na vás měl umět udělat i kdykoli později, třeba po telefonu.
Čím specifičtější situace, tím spíše by vaše kroky měly zamířit právě sem. 
Je vaší prioritou hlavně nižší cena a jinak jste zcela bezproblémový žadatel, který má stabilní příjmy a chce najednou vyplatit celou částku? I tak vám hypoteční poradce může přinést důležité informace, které se v bance nemusíte dozvědět. 


Přečtěte si také článek Jaké změny v profesi hypotečního makléře přinesla novela zákona.
© 2021 FitBrokers - Servis, který si zamilujete
Designed by webiz